miercuri, 3 februarie 2021

 


Cele 15 fapte surprinzătoare pe care ar trebui să le cunoașteți despre astrologie

Astrologia este definită ca „aflarea presupuselor influențe ale stelelor și planetelor asupra afacerilor umane și a evenimentelor terestre prin pozițiile și aspectele lor”. Există o veche zicală conform căreia lucrurile sunt „scrise în stele”, iar pentru cei care cred in astrologie mai ales, acest lucru este valabil.

Deoarece atât de multe lucruri sunt încă necunoscute despre univers, cei care se bazează pe el pentru răspunsuri sau predicții despre viața lor trebuie să acționeze pe un grad imens de credință în ceea ce privește ceea ce le spun stelele. Totuși, nenumărați oameni își verifică încă horoscopul zilnic, săptămânal, lunar sau anual. Majoritatea revistelor importante pentru femei au secțiuni de astrologie care oferă cititorilor preziceri scurte despre ceea ce este pe cer pentru cei sub semne astrologice specifice. Deși probabil știți deja semnul stelar sub care cădeați, există multe despre care probabil nu știți despre astrologie. Iată 15 fapte surprinzătoare despre astrologie care ar putea schimba modul în care privești stelele.

1.     Luna ar putea afecta corpul așa cum afectează marile si oceanele

Valurile oceanice sunt rezultatul influenței lunii, iar astrologii cred că luna influențează „valurile” corpului în același mod. Corpul, la fel ca oceanul, este format în mare parte din apă. Când auziți pe cineva spunând că se comportă amuzant pentru că este o lună plină, s-ar putea să existe de fapt o știință în spatele ei. Interesant este că există chiar dovezi documentate că apar mai multe atacuri în jurul unei luni pline, oferind un sprijin puternic teoriei că luna afectează comportamentul uman. Nu lăsați asta să fie o scuză pentru un comportament neadecvat, desigur, dar păstrați o privire asupra modului în care starea de spirit se schimbă (sau nu!).



2.     1/3 dintre americani cred în astrologie

Un sondaj recent realizat de mii de americani a constatat că 31% credeau în astrologie, în timp ce 18% erau nesiguri, iar restul nu credeau în ea. Ceea ce este interesant la aceste cifre, totuși, este că simplul fapt că o persoană nu „crede” în astrologie, nu înseamnă că nu își citeste cel puțin propriul horoscop pentru divertisment. Datorită prevalenței astrologiei în societate, cunoașterea acesteia este aproape inevitabilă, astfel încât lipsa credinței în ea nu ii oprește dezvoltarea. Femeile reprezintă 75% dintre cei care cred în astrologie, ceea ce explică de ce coloanele de astrologie sunt atât de populare în revistele pentru femei.



3.     Președinții sunt adesea amatori de astrologie

În 1988, Casa Albă a confirmat că Reagan era adeptul astrologiei. Doamna Reagan, în special, a luat în considerare circumstanțele astrologice la planificarea evenimentelor. Se spune că interesul ei a atins apogeul după încercarea de asasinare a soțului ei în 1981. Reagan s-a consultat cu un astrolog profesionist pentru a ajuta la luarea deciziilor în cadrul Casei Albe și pentru lume. Președinții Theodore Roosevelt și Franklin D. Roosevelt erau, de asemenea, pasionați de astrologie și erau cunoscuți că citează chiar și horoscopuri uneori.



4.     Un astrolog a prezis cu precizie viitorul lui Hitler

Deși nimeni nu ar fi putut ști cât de oribilă va fi domnia lui Hitler, un astrolog s-a apropiat destul de mult. În 1924, o „fană” a lui Hitler i-a dat astrologului Frau Elsbeth Ebertin, harta natală a lui Hitler, iar ea a prezis pe bună dreptate că el va deveni Fuhrer. Despre Hitler însuși s-a spus că e; crede în astrologie și chiar s-a consultat cu profesioniști în domeniul astrologului în timpul celui de-al doilea război mondial. Deși Hitler a fost un alt tip de lider decât președinții americani, există cu siguranță o tendință a liderilor mondiali care caută stele pentru o contribuție la deciziile lor.



5.     Victoria prezidențială a Obama a fost prezisă de astrologi

Când a trebuit să se prezică dacă senatorul John McCain sau Barack Obama vor câștiga cursa prezidențială, oricine putea avea 50% șansa să ghicească corect. Conferința United Astrology se întrunește la fiecare patru ani, iar în 2008, un grup de astrologi profesioniști a prezis în unanimitate victoria lui Obama. Apoi, în 2012, au prezis că Obama va câștiga din nou și au avut la fel de multă dreptate. În timp ce panoul prezice mai multe evenimente diferite, punctul culminant tinde să fie predicțiile prezidențiale. Acestea devin mai interesante doar atunci când oamenii aud cât de exacți sunt de obicei.



6.     Zodia ta provine de la soare

Probabil că știi deja care este semnul tău zodiacal, dar știi ce determină ce va fi? Desigur, depinde de data nașterii dvs., dar, în plus, se referă la poziția soarelui în momentul nașterii. Există douăsprezece semne zodiacale posibile și fiecare ocupă o porțiune egală din cercul zodiacal. Astrologii cred că acest semn vă va spune informații neprețuite despre viitorul și personalitatea voastră. Se crede că semnele sunt o energie care acționează asupra altor corpuri, inclusiv a planetelor în tranzit.



7.     Există semne de apă, foc, pământ și aer

Pe cercul astrologic există douăsprezece semne zodiacale, dar acestea se împart în patru grupuri diferite. În primul rând, există semne de apă care sunt Rac, Scorpion și Pești. Apoi, există Semne de Foc care sunt Berbec, Leu și Săgetător. Există Semne ale Pământului care sunt Taur, Fecioară și Capricorn, iar Semnele Aerului sunt Gemeni, Balanță și Vărsător. Aceste patru elemente sunt esențiale pentru toate formele de viață și se spune că elementul sub care cade semnul tău zodiacal prezice componente majore ale personalității tale.



8.     Semnul tău zodiacal ar putea influența aspectul tău exterior

Astrologii sunt de părere că semnul tău zodiacal va avea de fapt efect asupra a ceea ce arăți in exterior. S-ar putea să pară extraordinar, dar astrologii cred că au descoperit anumite trăsături fizice care sunt  mai proeminente în anumite semne. De exemplu, Gemenii (21 mai-20 iunie) se spune că sunt cu oase mici și au caracteristici rafinate. Se spune că Scorpionii (23 octombrie - 21 noiembrie) sunt musculoși și au o privire intensă în ochi. Săgetătorul (22 noiembrie - 21 decembrie) se crede că are, în general, picioare lungi și musculare, iar femeia Săgetător se spune că se comportă într-o manieră asemănătoare cu cea a unui bărbat.



9.     Fiecare semn are culori favorabile

Ai observat vreodată că parcă esti atras către anumite culori sau te simți mai confortabil înconjurat de anumite culori? Poate că există culori care te fac să te simți neliniștit. Se pare că ar putea exista o bază astrologică pentru modul în care vă simțiți in legatura cu culorile. Semnul Săgetător are culoarea violet  ca o culoare favorabilă, iar Taurul (20 aprilie-20 mai) are culoarea roz. Peștii (19 februarie-20 martie) au culoarea verde-marin ca o culoare favorabilă, iar Balanța (23 septembrie-22 octombrie) are culoarea albastră. Așadar, data viitoare când aveți nevoie de puțin noroc suplimentar (și să recunoaștem, mai mult noroc nu doare niciodată!) incercați să vă înconjurați în culoarea preferată sau să alegeți un obiect simbol în acea culoare.



10.  China, India și Grecia au fost primele țări care au folosit astrologia

Astrologia și-a avut începuturile în jurul anului 3000 î.e.n Mesopotamia. De acolo, diferite culturi au luat credințele babiloniene și și-au creat propriile credințe și reguli în jurul lor. Grecia, de exemplu, a combinat personaje din mitologia greacă cu semne stelare. India și China au combinat religia și superstiția cu astrologia într-un efort de a face ca aceasta să fie relatabilă publicului local. Mulți dintre primii oameni de știință din Europa medievală au fost astrologi sau astronomi și, în timp ce unii oameni o privesc ca pe o pseudoștiință, era o profesie foarte apreciată la acea vreme.



11.  Semnele stelare au elemente și calități

Dacă nu ați auzit de elemente (foc, pământ, aer și apă) înainte, probabil că nu ați auzit nici de calitățile semnelor stelare. Aceste calități sunt cardinale, fixe și mutabile. Semnele cardinale sunt Berbec, Rac, Balanță și Capricorn și sunt asociate cu inițierea (atât a spiritului, cât și a anotimpurilor). Semnele fixe sunt Leul, Scorpionul, Vărsătorul și Taurul și sunt asociate cu faptul că sunt constanți, tenaci și chiar sunt încăpățânați. Semnele mutabile sunt Săgetător, Gemeni, Fecioară și Pești și sunt asociate cu flexibilitatea și comunicarea.



12.  Anumite combinații fac relații mai bune

Indiferent dacă este o coincidență sau nu (astrologii ar spune cu siguranță că nu), anumite combinații de semne zodiacale au șanse mai mari de a produce relații de succes decât altele. Desigur, compatibilitatea zodiacală nu ar trebui să fie singurul lucru pe care îl luați în considerare atunci când priviți viitorul unei relații, dar cu siguranță oferă informații interesante. De exemplu, Scorpionii pasionați se combină cel mai bine cu semnele de apă precum Racul și Peștii. Vărsătorul se asociaza bine cu semne de aer precum Gemeni și Balanță. Elementele și calitățile semnelor afectează, de asemenea, cât de compatibile sunt, deci există mulți factori de luat în considerare atunci când vine vorba de compatibilitatea semnelor solare.



13.  Asta înseamnă cu adevărat Mercur retrograd

Mercur retrograd este un termen astrologic pe care probabil îl veți auzi destul de des, dar este posibil să nu știți sigur ce înseamnă de fapt. De trei până la patru ori pe an, planeta Mercur pare să se oprească și să se miste in sens invers (retrogradă), deși este doar o iluzie optică. Când se întâmplă acest lucru, mulți oameni spun că observă anumite lucruri, cum ar fi computerele și telefoanele, care nu functioneaza cum trebuie. Astrologii spun, de asemenea, că este posibil să trebuiasca  să fiți atenți atunci când faceți planuri în timpul retrogradarii, deoarece planurile sunt mai susceptibile să cadă. Așadar, data viitoare când știi că Mercur este retrograd, fii atent la modul în care se desfășoară lucrurile în viața ta și poate vei găsi o legătură.



14.  Semnul tău stelar ar putea să-ți afecteze dragostea

În timp ce am stabilit că o anumită potrivire a semnelor zodiacale poate avea impact asupra unei relații romantice, se spune că semnele interacționează și afectează actul fizic real de a face dragoste. Anumite semne sunt asociate cu anumite caracteristici sexuale, iar aceste caracteristici joacă în compatibilitatea sexuală. Se crede că Berbecii sunt iubiți puternici, deși pot fi văzuți și ca egoiști sau trecători. Taurul, fiind cel mai masculin semn, este asociat cu îndrăgostiții cu un impuls sexual ridicat. Gemenii sunt iubitorii creativi pentru care puterea emoției și schimbării nu se va pierde. Datorită faptului că Leul este cunoscut pentru pasiunea sa aprinsă, se crede în mare măsură că va fi cel mai buni iubit în general, dar celelalte 11 semne au cu siguranță ceva de spus despre asta.



15.  Semnul tău ar putea să nu fie ceea ce crezi că este

Poate că ți-ai condus întreaga viață crezând că ești un Scorpion intens, doar pentru a afla că ești de fapt o Balanță! Ce!? Ei bine, lucrurile se schimbă pe cer la fel cum se schimbă pe Pământ. Un fenomen numit precesiune, care se referă la Pământul care se clatină pe axa sa. Pentru că, așa cum am discutat, semnul tău stelar depinde de poziția soarelui în momentul nașterii tale și dacă poziția Pământului este diferită decât am crezut, la fel și semnul tău solar. Faptul că ar trebui să „schimbați” semnele zodiacale în conformitate cu aceste informații este subiectul multor dezbateri, dar consensul general este că astrologii au știut întotdeauna despre precesiune și, prin urmare, au ținut întotdeauna seama de ea.



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

  COMPATIBILITATE BERBEC-SCORPION COMPATIBILITATE SEXUALĂ ȘI INTIMITATE – 50% Berbecul și Scorpionul sunt semne cu o legătură indestruct...